Στην Αγία Πετρούπολη το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου

Διασκευασμένο απόσπασμα από άρθρο του ιστοτόπου briefingnews.gr

Στην Αγία Πετρούπολη το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου

Στην Αγία Πετρούπολη το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου

Η κιβωτός με το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου μεταφέρθηκε σήμερα 3 Ιουνίου 2015 στην Αγία Πετρούπολη.

Η μεταφορά στη Ρωσία του δεξιού χεριού του Αγίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, πραγματοποιείται με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου και την απόφαση της Ιεράς Κοινότητας (συλλογικού οργάνου διοίκησης των μοναστηρίων) του Αγίου Όρους υπό τη σύμπραξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Αγίου Δούκα Βλαδίμηρου.

Το κειμήλιο έφτασε στη Ρωσία από το Άγιον Όρος στις 24 Απριλίου και το έχουν ήδη προσκυνήσει χιλιάδες κάτοικοι της Μόσχας, του Γιαροσλάβλ, της Σταυρούπολης, του Ελιστά, της Τούλα, του Βόλγκογκραντ.

Από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου το κειμήλιο θα βρίσκεται στον καθεδρικό ναό του Καζάν, στις 5 και 6 Ιουνίου στην Ιερά Μονή της Ανάστασης Νοβοντέβιτσι ενώ κάθε ώρα στην κιβωτό θα τελούνται δεήσεις με ακάθιστο.

Το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου εδώ και πολλά χρόνια φυλάσσεται στο αγιορείτικο μοναστήρι Ξενοφώντος που ιδρύθηκε το 10ο αιώνα. Βρίσκεται μέσα στη ασημένια κιβωτό που έχει τη μορφή του δεξιού χεριού του Αγίου Γεωργίου. Εκεί επίσης βρίσκεται και η παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου, ειδικά για τη Ρωσία οι καλόγεροι φιλοτέχνησαν το ακριβές αντίγραφό της το οποίο επίσης περιοδεύει στις πόλεις της Ρωσίας.

Η κιβωτός με το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στη Ρωσία στα Ουράλια. Στο Εκατερίνενμπουργκ το κειμήλιο θα παραμείνει από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου, στις 23 Ιουνίου θα μεταφερθεί στο Νίζνι Ταγκίλ, ενώ στις 24 στο Κάμενσκ-Ουράλσκι.

Διασκευασμένο απόσπασμα από άρθρο του ιστοτόπου briefingnews.gr

Γεώργιος

Ο Γιώργος είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Τορίνο (Ιταλία) και αριστούχος του μεταπτυχιακού τμήματος ΜΒΑ της αντίστοιχης σχολής του Πανεπιστημίου Kingston (Αγγλία). Ο παρόντας ιστότοπος είναι αποτέλεσμα της Ορθόδοξης πίστης του και της ευλάβειάς του στον Άγιο του οποίου το όνομα φέρει. More Posts

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν δημοσιεύεται.


*


15 − 5 =